Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-31-2017, 07:13 PM   #1
djgodden
Established Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hesperia
Posts: 24
M.O.C. #18183
Clogged filter?

My 2005 2955RL toilet suddenly stopped water flow. I found a bunch of gunk (white calcified crap) in the screen. So... I dumped the water heater and flushed it. Loads and loads of that crap came out of the water heater drain. Got it all flushed out and checked kitchen, bathroom sink and shower flow is still a bit slow. Is there another filter or screen I need to check?
Thanks!
__________________
Joel and Diane

2005 Montana 2955RL, 400w Renogy Solar w/charge controller charging 4 6v 225AH for 12V at 450AH, 3000W GoPower Inverter
djgodden is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2017, 10:49 PM   #2
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 1,605
M.O.C. #12947
The white stuff in the water heater is normal, and a good reason to annually drain the tank and flush it out, checking/replacing the anode at the same time. The water heater water does not go to the the toilet, so what you saw was just mineral deposits from hard water. I purchased a Watts water softener several years ago, and it made a huge difference in hard water deposits on fixtures and in the screens of the plumbing system.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 10:57 AM   #3
jcurtis934
Montana Master
 
Join Date: Sep 2013
Location: Pensacola (mail forward service)
Posts: 2,092
M.O.C. #13740
Also check flow without any water filter in the line from park water supply. Needless to say, if flow into toilet bowl is restored, it is well past time to replace that filter. I also run a water softener inline to reduce the crap.
jcurtis934 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 11:38 AM   #4
jimcol
Montana Master
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kansas City
Posts: 1,577
M.O.C. #7992
Send a message via AIM to jimcol Send a message via MSN to jimcol
Is your flow impeded when running off the pump? If not the problem is in your incoming water supply. Look at the screen on the city water hook-up. Insure the check valve at the same location has not improperly seated. You can generally manipulate that with your finger or a screw driver on the white button. If you are running a pressure regulator and the park has one on the spigot it will often retard water flow. Let us know what you find.
__________________
2006 3000RK
2009 Ram 2500
jimcol is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 12:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.