RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
 

Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-23-2020, 08:24 PM   #1
Tz7315
New Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Etna
Posts: 2
M.O.C. #27125
Outdoor faucet not working

We have a 2015 305 RL and the cold side on the outdoor faucet will not work. The hot side works just fine. I looked at the back of the faucet and see nothing obvious causing the problem. Could it be as simple as replacing the faucet? Anyone else run into this same issue?
Tz7315 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2020, 07:55 AM   #2
Dave W
Montana Master
 
Dave W's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Upstate NY
Posts: 1,358
M.O.C. #14547
That's a pretty low buck faucet. I would pull the valve stem out to see if it's broken internally. The screw cover in the middle just pops out and you should be able to then pull the knob by removing a screw, then find a 'nut' and remove the stem - or at least that's how our '14 HC is equipped. There may be a seal or washer jammed in the seat or the stem may be broken and not moving when you turn the knob.


If the stem is broken, just find a replacement faucet. If it's a seal - repair or replace the faucet as you see fit



Oh and welcome to the MOC site
__________________
Dave W
Traveling with my DW Susan, a couple poodlepups and our 2014 Montana High Country 343RL, being towed by a 6.7 2011 F250 CCLB using a B&W hitch and OEM puck system
Dave W is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2020, 05:40 PM   #3
Tz7315
New Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Etna
Posts: 2
M.O.C. #27125
Fixed it

Thanks for the info. I took the faucet off and removed the cold water stem. Nothing appeared broken. While looking at the back of the water connections I noticed two small gate valves. I used a small screwdriver and was able to move the one on the hot side. The cold side was stuck. I freed it up and reassembled. Works perfect now.
Tz7315 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2020, 06:53 PM   #4
Dave W
Montana Master
 
Dave W's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Upstate NY
Posts: 1,358
M.O.C. #14547
Quote:
Originally Posted by Tz7315 View Post
Thanks for the info. I took the faucet off and removed the cold water stem. Nothing appeared broken. While looking at the back of the water connections I noticed two small gate valves. I used a small screwdriver and was able to move the one on the hot side. The cold side was stuck. I freed it up and reassembled. Works perfect now.

Is it possible that a previous owner installed those valves for winterizing purposes? Or whatever/'ve had our water cabinet exposed a dozen times and have to say that there ain't any on our '14 343RL
__________________
Dave W
Traveling with my DW Susan, a couple poodlepups and our 2014 Montana High Country 343RL, being towed by a 6.7 2011 F250 CCLB using a B&W hitch and OEM puck system
Dave W is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×