Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > HEY KEYSTONE! > What I'd like to say if...
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-27-2022, 04:12 PM   #1
Crazy Jimmy
New Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Chattanooga
Posts: 4
M.O.C. #30868
Ac Gateway

I have a 2021 3931FB and we have had trouble with the ac/iN·command system since day 1. I need to verify that we in fact have the eol resistor installed on the gateway. Where would I find this resistor? Front unit, back unit? Where under the ac cover? Any help is appreciated.
 
Crazy Jimmy is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2022, 05:15 PM   #2
M&M
Seasoned Camper
 
Join Date: Nov 2020
Location: Gulfport
Posts: 64
M.O.C. #27628
On my unit, the eol resistor is on the gateway in the rear, heat pump, unit. The gateway is located in the return air section. After removing the cover, two screws and cutting the foil tape will give you access.

If you describe the symptoms you are having, the wealth of knowledge on this site, is likely to help you trouble shoot. The first thing you try is a full power cycle of the inCommand system that includes killing power to the gateways. That process often solves problems where the gateways are confused.
__________________
2021 Montana 3231CK, Legacy, Super Solar Flex, Dual Pane Windows, Slide-out Awnings
2021 Dodge RAM 3500 4x4 Limited 6.7 HO DRW, Trailer TPMS, B&W Companion Hitch
M&M is online now   Reply With Quote
Old 04-27-2022, 08:25 PM   #3
rames14
Montana Master
 
rames14's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Livermore
Posts: 4,597
M.O.C. #1920
Also, check the system time and date on your In-Command.
__________________
Ron and Terrie Ames with Sirius - MOC #1920
2021Montana 3230CK Super Solar Legacy Package
2021 Ram 3500 Laramie Longhorn, BIM Charging
4x4, SRW, LB, Crew Cab, Pullrite 3900 Hitch
rames14 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 10:58 AM   #4
Crazy Jimmy
New Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Chattanooga
Posts: 4
M.O.C. #30868
The thermostat temperature is not showing up on iN·Command. I checked bothe gateways and controllers. MODEL NO.: 9430-5501 And MODEL NO.: 9630-756 in the rear (with hp) units and a 752 in the front unit. Both units will not display. Resetting and power down methods do not work. No loose or bad connections. Any help is appreciated.
Crazy Jimmy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 12:02 PM   #5
AZ Traveler
Site Team
 
AZ Traveler's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Oro Valley
Posts: 3,166
M.O.C. #20477
Jimmy,

Confirm you have taken all power off your rig including shore power and disconnected battery cable (vice using battery disconnect key). This is the only way to truly cycle power.
__________________
Zack and Donna plus Millie and Ranger
2018 3160RL

"Life is too short to stay indoors, enjoy the ride!"
AZ Traveler is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 03:22 PM   #6
rames14
Montana Master
 
rames14's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Livermore
Posts: 4,597
M.O.C. #1920
Crazy Jimmy, did you check the time and date?
__________________
Ron and Terrie Ames with Sirius - MOC #1920
2021Montana 3230CK Super Solar Legacy Package
2021 Ram 3500 Laramie Longhorn, BIM Charging
4x4, SRW, LB, Crew Cab, Pullrite 3900 Hitch
rames14 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 05:01 PM   #7
Crazy Jimmy
New Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Chattanooga
Posts: 4
M.O.C. #30868
I tried the battery and time and date. Still no luck. I ordered 2 gateways and will try that. Anything else I’ve missed? We have 5 chihuahuas and it is about to get hot in TN.
Crazy Jimmy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 05:49 PM   #8
rames14
Montana Master
 
rames14's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Livermore
Posts: 4,597
M.O.C. #1920
Try this support document. If it doesn’t help, contact ASA. They are very helpful.
https://asasupportdocs.blob.core.win...3%20NCSP35.pdf
__________________
Ron and Terrie Ames with Sirius - MOC #1920
2021Montana 3230CK Super Solar Legacy Package
2021 Ram 3500 Laramie Longhorn, BIM Charging
4x4, SRW, LB, Crew Cab, Pullrite 3900 Hitch
rames14 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 06:33 PM   #9
wed
Montana Fan
 
wed's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: woodstock
Posts: 250
M.O.C. #8174
I would start with in-Comand system make sure it’s set correctly then to a reset
__________________
Ed
Montana Master
Woodstock Ga
2020 3931 FB Legacy
wed is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2022, 07:04 AM   #10
RipNC
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2020
Location: Aurora
Posts: 307
M.O.C. #26926
Jimmy,

Attached photo is my HP controller (same model as yours). The red wire to the left provides the 12v needed for temp sensor. Possibly this wire to both units (likely one circuit) has an issue or a 12v fuse that is blown. Check the wire for voltage. Controllers are the larger of the 2 boxes inside the forward plenum access of the RTU (remove plastic cover, the the sheetmetal cover on top front of unit). The smaller boxes are the gateways.

PS - the small red and white wires just right of the larger red wire are the room sensor wires (tiny fragile wires!).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210304_105328.jpg
Views:	6
Size:	221.7 KB
ID:	11842  
__________________
Rip & Beth
2021 3121RL Legacy Cobalt FBP
2020 F350 PSD CCLB SRW
RipNC is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2022, 04:48 PM   #11
Crazy Jimmy
New Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Chattanooga
Posts: 4
M.O.C. #30868
Solution

I finally found it. For anyone this may help, it was a loose connection to the can-bus behind the display. I asked ASA to update this in their troubleshooting guide. Thank you for all the help.
Crazy Jimmy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.