Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC Technical Forums > Repairs & Service
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-01-2021, 04:44 PM   #1
Tammy
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: High springs
Posts: 5
M.O.C. #29327
Winegard Antenna Not Working - Help

Hi I just bought a 2018 fifth wheel Montana. We have winegard for an antenna but it’s not working. The TV keeps saying there’s no signal, I’ve tried in doing the coax wires and hooking it back up but to no avail it’s still not working. Do you have any suggestions? We had a King antenna with our last RV and had no no problem. Thanks Tammy
 
Tammy is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2021, 07:23 PM   #2
DQDick
Site Team
 
DQDick's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wilsey
Posts: 18,313
M.O.C. #11455
We need to know a few things. First, what Winegard antenna and what reciever do you have? Second, do you have key TV?
__________________
Dick, Joyce, Diego, Picatso and Gustav
2017 3720 RL, and 2013 HC 343RL
2017 3500 Dodge Maxi DRW 4X4, Pullrite Hitch, IS, Disk Brakes, 3rd AC, Winegard Traveler, Bathroom door mod, Dometic 320, couch for desk swap, etc.
DQDick is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2021, 10:14 PM   #3
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 3,768
M.O.C. #12947
The 2018 brochure says the Rayzar Z-1 antenna was installed. Don't know if the antenna booster was still used in these rigs, but if it is used, maybe the booster hasn't been turned on.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 04:09 AM   #4
Mikendebbie
Montana Master
 
Mikendebbie's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Austin
Posts: 1,129
M.O.C. #21044
My 2018 model has Winegard Rayzor and antenna booster (booster on/off button located behind bedroom TV where the TV plugs in) There is a green LED that comes on if the antenna booster is turned on. It has all worked fine for me.

Tammy - click on the “user CP” button upper left of this page and edit your signature to show what model you have. It will get better answers when these folks know your specific model.
__________________
MikenDebbie Austin TX - Aggie '77
2019 Chevy 3500 High Country DRW
2018 Montana 3921FB
Aussie Gus + Texas Heeler Jimmy
Mikendebbie is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 09:21 AM   #5
Camp CA
Montana Fan
 
Join Date: Feb 2020
Location: Bencia
Posts: 299
M.O.C. #25828
Quote:
Originally Posted by Tammy View Post
..........We have winegard for an antenna but itís not working............ itís still not working. Do you have any suggestions?...... We had a King antenna with our last RV and had no no problem.......
We had the dealer install a Winegard Traveler Slimline SWM3 Direct tv antenna with DIRECTVģ HD programming directly connected to the tv on 2 fifth wheel trailers. I have also used a portable King Quest DIRECTVģ SD programming antenna that I had to connect up the tv myself. The latter antenna is now used on our boat.
Camp CA is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 01:48 PM   #6
Tammy
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: High springs
Posts: 5
M.O.C. #29327
Itís a RZ 6035
Tammy is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 02:47 PM   #7
dlscott185
Seasoned Camper
 
dlscott185's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Lincoln
Posts: 69
M.O.C. #21450
That antenna has an amplifier that needs to be turned on. As for where it's at, that's another question. Please let us know the model of your camper.
__________________
Dale and Char Scott
2012 F350 6.7L
2018 Montana HC 380TH
Snowy
dlscott185 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 03:32 PM   #8
Tammy
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: High springs
Posts: 5
M.O.C. #29327
It’s in the bedroom behind the TV and I turned it on but it’s still not working
Tammy is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 04:56 PM   #9
triplebvalp
Seasoned Camper
 
triplebvalp's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: Panhandle of Florida
Posts: 97
M.O.C. #26098
Tammy, have you tried going to the TV menu, selecting "antenna" or "off air" and scanning for OTA signal ? Are you certain you are in an area that is close enough to "local" channels ... if so, are you sure you have the antenna pointed in the proper direction?
__________________
2020 Montana High Country 295RL
10th Anniversary Edition
2019 Silverado 3500HD, Duramax, LTZ, SRW, CC, 4WD, 8'Bed
Reese M5 - 20K
triplebvalp is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2021, 06:53 PM   #10
Mikendebbie
Montana Master
 
Mikendebbie's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Austin
Posts: 1,129
M.O.C. #21044
Here is another test you can perform for $10 to determine if it is the Rayzor or the TV. If you are sure you have the TV set up for antenna (In the menu selections) - you could purchase a cheap digital antenna at walmart like the one in the pic below, hook it up, put the antenna on or near a window and run scan to see if it finds any stations. Even if it finds one station then you know your TV is OK and the problem is in the Rayzor antenna.

Those walmart antennas are garbage ( in my opinion) so dont expect it to pick up dozens of stations.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	A00E834B-8D37-4F97-8BF1-E8FAF97AB292.jpg
Views:	8
Size:	146.6 KB
ID:	9843  
__________________
MikenDebbie Austin TX - Aggie '77
2019 Chevy 3500 High Country DRW
2018 Montana 3921FB
Aussie Gus + Texas Heeler Jimmy
Mikendebbie is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2021, 11:14 AM   #11
Tammy
New Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: High springs
Posts: 5
M.O.C. #29327
We had a different antenna on our other 5th wheel that we traded for this one on the same lot that we’re in now
The other antenna was a King and we picked up 20 channels but with this winegard antenna it’s saying no signal
Tammy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2021, 11:29 AM   #12
rames14
Montana Master
 
rames14's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Livermore
Posts: 4,116
M.O.C. #1920
Tammy, it sounds as if you verified the booster is on (light is on), you have gone into the TV and scanned for channels, and made sure all connections from the roof to the TV. I guess the next step is to check the cables. A cable tester is a relatively cheap fix. I agree with Mike, if you could connect an antenna direct to your TV, you could check things out to rule out other issues. We had an issue with our old camper in Florida. We ended up getting a boosted Walmart antenna and using it while in that site. Good luck and keep us posted.
__________________
Ron and Terrie Ames with Sirius - MOC #1920
2021Montana 3230CK Super Solar Legacy Package
2021 Ram 3500 Laramie Longhorn, BIM Charging
4x4, SRW, LB, Crew Cab, Pullrite 3900 Hitch
rames14 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 05:44 AM   #13
psomers
Montana Master
 
Join Date: Aug 2012
Location: Northport
Posts: 615
M.O.C. #12724
If it is the batwing antenna, the only one I'm familiar with. Run a coax direct from amplifier switch to TV to eliminate internal wiring and splitters. The amplifier is not the switch with the light. The amplifier is actually in the antenna head. I've seen them go bad.
__________________

Paul Northport,AL W4XH
2013 358 RLT Mountaineer
2008 Silverado Duramax
psomers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 05:56 AM   #14
Butch & Kathy
Montana Fan
 
Butch & Kathy's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: West Melbourne
Posts: 279
M.O.C. #18980
1. Make sure the green LED is on on the amplifier
2. Check to make sure the TV INPUT is set to antenna or TV
3. Navigate to the TV menu and select auto channel scan
4. If it still has no channels then try the cheap external antenna mentioned above
5. Try the same steps on other TVs
__________________
Butch and Kathy
2016 3160RL Legacy, Sailun S637, Centramatic Balancers, 2-T105s, ARPrv, SoftStartRV
2016 F350 6.7L SRW
Butch & Kathy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2021, 01:23 PM   #15
bcrvman
Montana Fan
 
Join Date: Jun 2020
Location: Qualicum Beach
Posts: 349
M.O.C. #26399
Quote:
Originally Posted by Tammy View Post
We had a different antenna on our other 5th wheel that we traded for this one on the same lot that weíre in now
The other antenna was a King and we picked up 20 channels but with this winegard antenna itís saying no signal
From your descriptions, it sounds like the wiring is wrong or the antenna which includes the power amp is dead. Since it's a 2018 you likely have no warrantee so get the dealer to loan you another antenna and just connect it temporarily to see if that works. If it does it's the old antenna if not it's the wiring. Good luck.
__________________
2018 Keystone Montana 3811MS
2017 Ford F450 diesel dually
600AH Battle Born Lithium Batteries, 1,080 watts solar
3,000 watt hybrid inverter with 120A charger
bcrvman is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2021, 02:03 PM   #16
Mikelff
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2020
Location: Keller
Posts: 360
M.O.C. #26851
Quote:
Originally Posted by Tammy View Post
Hi I just bought a 2018 fifth wheel Montana. We have winegard for an antenna but itís not working. The TV keeps saying thereís no signal, Iíve tried in doing the coax wires and hooking it back up but to no avail itís still not working. Do you have any suggestions? We had a King antenna with our last RV and had no no problem. Thanks Tammy
If you have an iPhone, there is a free app in the iPhone store that tracks tv signals and indicates the direction the stations are broadcasting from and the strength of the signal. I use it all the time when Iím having signal issues. The no signal issue may be corrected in your tv menu as others have posted. You need to turn off your booster (green button) when hooked up to cable, change to ďcable tvĒ in your menu and run a scan. I have the same antenna as you. Make sure all your cables are tight, go to menu and make sure you are on your antenna, run a channel scan and see what happens.
Mikelff is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2021, 04:09 PM   #17
FATBOY05
Established Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: LYNCHBURG
Posts: 11
M.O.C. #24622
This is what we found after we bought our used 5er , the coax cable wasn't connected to the antenna or to the booster. I guess the previous owner watched DVD's or didn't watch anything. Hope this gives you more places to check if you haven't already solved the issue .
FATBOY05 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2021, 06:30 PM   #18
JDDilly
Montana Fan
 
Join Date: Nov 2019
Location: Roseville
Posts: 173
M.O.C. #25257
We got a new camper a couple years ago that had a "new and improved" antenna. At our seasonal site in the summer we get 3 channels on a good day, we used to get 10.
__________________

Jim and Carole
Roseville, MN
2018 RAM 3500 Dually, Diesel, Long Box - 2020 Montana HC 381TH Anniversary Edition
JDDilly is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.