Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Montana Problems, Problem Solving & Technical Help
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2020, 08:31 PM   #1
Marty Joe
New Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Morongo Valley
Posts: 6
M.O.C. #23287
Kitchen slide not fully retracting

Owner of a 2006 3400rl...upon retracting the slideouts today; bedroom slide fully retracts, kitchen galley slide engages but stops after about 5 inches into retraction. If memory serves me correct, just about the time slide is supposed to tilt.....any suggestions to correct are appreciated....ty
Marty Joe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 08:52 PM   #2
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 3,093
M.O.C. #12947
When the slide stops, do you hear the hydraulic pump motor still running? The reason Iím asking, if it stops, does it start moving again after you wait a little while? Iím thinking if it does start to move again if you push the retract button again, maybe your auto reset breaker is failing and with just that little extra resistance to move the slide in over that hump the breaker may be tripping.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 09:29 PM   #3
Marty Joe
New Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Morongo Valley
Posts: 6
M.O.C. #23287
Bob, the pump motor does seem to be running when it stops. After a short rest it will not resume retraction. Also, at this point the lights operating off of 12 volt are dimming/flickering. I will add that the slides readily go back out....ty
Marty Joe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 10:04 PM   #4
prndl
Montana Master
 
prndl's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: 1000 oaks
Posts: 692
M.O.C. #19630
are you plugged in to shore power or just running on batteries?
__________________
2011 2955RL Reese Sidewinder 5th Airborne
2014 RAM 2500 CD Demco Recon Hitch
4X4 Crew Cab/Short Bed
prndl is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 10:46 PM   #5
Marty Joe
New Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Morongo Valley
Posts: 6
M.O.C. #23287
50 amp pedestal at my casa...
Marty Joe is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 10:51 PM   #6
prndl
Montana Master
 
prndl's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: 1000 oaks
Posts: 692
M.O.C. #19630
Sounds like low voltage with the flickering lights. What is battery voltage?
Is the converter charging the batteries and/or making 12V?
__________________
2011 2955RL Reese Sidewinder 5th Airborne
2014 RAM 2500 CD Demco Recon Hitch
4X4 Crew Cab/Short Bed
prndl is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 09:08 AM   #7
BB_TX
Montana Master
 
Join Date: Oct 2006
Location: McKinney
Posts: 5,479
M.O.C. #6433
If the slide stops and the pump is still running and the pump sound changes to sound like it is lugging/straining, then it sounds like something is blocking the slide from continued travel. The pump sound will change like that when my slides fully open or fully close and the pump strains to keep pumping fluid when there is no where for the fluid to go. That is when I release the switch as I know the slides have reached full travel. When the pump strains like that, it slows down the motor, and that causes increased current flow. And that can cause lights to dim.

Look everywhere you can to make sure there is nothing that looks like it is blocking the slide. Maybe something outside under it that has come loose. Might watch under the slide while wife tries to close the slide and see if anything doesn't look right. Or something inside on the floor and catching the slide as it comes in.

What do other living area slides do?
__________________
Bill & Patricia

2007 3075RL
2012 F350 SRW CC LB FX4 6.7
BB_TX is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 03:53 PM   #8
Marty Joe
New Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Morongo Valley
Posts: 6
M.O.C. #23287
Thank you all for the advice...I surmised the battery was shot .... it was...new battery and installed new 50 amp CB....working fine, now....no complete or intermittent stalls....be safe out there Montana RVers!!!
Marty Joe is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 07:48 PM   #9
Montana Man
Montana Master
 
Join Date: Jun 2018
Location: Lemoore
Posts: 818
M.O.C. #21963
It would be interesting to know if it was the battery or CB. Did you change both at once?
__________________
2016 3160, Legacy, Manufacturing defects corrected by me, 2014 Ram 3500 SRW SWB 4X4 6.7 Aisin Mega Cab, EBC slotted disks and brakes, Titan fuel tank.
Montana Man is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2020, 09:54 AM   #10
richeyb
Established Member
 
richeyb's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Mountain Home
Posts: 26
M.O.C. #22661
CB

Are you talking about the 50amp breaker that they say is under sized and should be replaced by an 80amp breaker ??
richeyb is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2020, 06:43 PM   #11
Marty Joe
New Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Morongo Valley
Posts: 6
M.O.C. #23287
I elected replaced both the the battery (it was an 08') and the 50 amp cb (more than likely the original)....it is working fine, now....
Marty Joe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×