Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > Full Timing in your Montana
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-10-2022, 05:53 AM   #1
BrettVV
New Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Oregon
Posts: 3
M.O.C. #30339
Hooking my cable internet up

Hi everyone! I have cable internet through Spectrum, and thought I should be able to hook the line up to the "SAT" input in the convenience center, then out from the SAT output in the trailer to the router. Has anyone done this? I ask because it's not working for me


Brett
2018 3810MS
 
BrettVV is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 07:13 AM   #2
Montana Man
Montana Master
 
Montana Man's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Carson City
Posts: 1,957
M.O.C. #21963
Try plugging it into the cable, not the satellite.
__________________
2016 3160, Legacy, Sailuns, Splendide 2100 xc vented, 1 1/2" axle lift blocks, 2014 Ram 3500 SRW SWB 4X4 6.7 Aisin Mega Cab, EBC slotted disks and brakes, Titan fuel tank.
Montana Man is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 07:58 AM   #3
DutchmenSport
Montana Master
 
DutchmenSport's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Anderson
Posts: 1,490
M.O.C. #22835
Not sure about cable internet, but when hooking up cable television, you attach the coax wire to the camper, but your antenna power booster has to be turned off.

Try turning off the power booster, see if that works.

Edit:
Just saw the post above this one. You do not want to plug into Satellite as that is a dedicated line designed to be brought directly into the satellite receiver.
__________________
To plant a garden is to believe in tomorrow.
2019 Montana High Country 375FL
2014 Chevy Silverado Duramax, 6.6L Dually
DutchmenSport is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 09:43 AM   #4
BrettVV
New Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Oregon
Posts: 3
M.O.C. #30339
Hey Dutchman yeah, data stream is just like sat was my thinking, receiver/router kind of the same thing. But where would I find a switch for the power booster? Haha thanks!
BrettVV is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 09:51 AM   #5
DQDick
Site Team
 
DQDick's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wilsey
Posts: 18,590
M.O.C. #11455
At both of our home bases I just run the cable in with the water line and then around the end of the convienece center divider and into the basement to the router.
__________________
Dick, Joyce, Diego, Picatso and Gustav
2017 3720 RL, and 2013 HC 343RL
Pullrite Hitch, IS, Disk Brakes, 3rd AC, Winegard Traveler, Bathroom door mod, Dometic 320, couch for desk swap, replaced chairs, sun screens, added awnings, etc.
DQDick is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 09:55 AM   #6
Montana Man
Montana Master
 
Montana Man's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Carson City
Posts: 1,957
M.O.C. #21963
Quote:
Originally Posted by BrettVV View Post
Hey Dutchman yeah, data stream is just like sat was my thinking, receiver/router kind of the same thing. But where would I find a switch for the power booster? Haha thanks!
Generally the power boost button is near the bedroom tv where the tv plugs into the wall. It has a small light.
__________________
2016 3160, Legacy, Sailuns, Splendide 2100 xc vented, 1 1/2" axle lift blocks, 2014 Ram 3500 SRW SWB 4X4 6.7 Aisin Mega Cab, EBC slotted disks and brakes, Titan fuel tank.
Montana Man is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 10:41 AM   #7
twindman
Montana Master
 
twindman's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mesa az
Posts: 2,359
M.O.C. #5651
If you have that crappy KeyTV thing on the newer models, then I believe there is not power switch in the bedroom. with out KeyTV I would think either cable or Sat input would work with the power button off.
__________________

Tom and Gail
2013 Mountaineer 362
2012 Silverado 2500
twindman is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2022, 01:15 PM   #8
BrettVV
New Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Oregon
Posts: 3
M.O.C. #30339
You guys are giants, thanks for the ideas I will try these all and I'm sure the solution is in these. Appreciate you guys.
BrettVV is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2022, 06:14 PM   #9
Chief Brown
Seasoned Camper
 
Chief Brown's Avatar
 
Join Date: Jan 2021
Location: Cumming
Posts: 54
M.O.C. #27901
Quote:
Originally Posted by BrettVV View Post
You guys are giants, thanks for the ideas I will try these all and I'm sure the solution is in these. Appreciate you guys.
I have Spectrum and I ran the cable from the box up through the water opening into the convenience bay. From there I ran it around the divider and into the storage bay. Works great throughout the unit.
__________________
2020 Ram 2500 CC, SWB, 4WD with Curt Q20 hitch 2021 High Country 331RL
Chief Brown is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2022, 04:22 PM   #10
Bob and Jeannette
Montana Fan
 
Bob and Jeannette's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Orlando
Posts: 338
M.O.C. #22589
I have spectrum and I keep mine in the basement hooked up through keytv cable input, works great. I donít use the spectrum box but rather the spectrum app to watch their programming with lots more options
__________________
2020 Montana 3813ms legacy w/Paint
2017 Ram 3500 4X4 DRW Aisin Curt Q-25
Bob and Jeannette is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.