Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Repairs & Service
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-23-2020, 12:28 PM   #21
WeBeFulltime
Montana Master
 
WeBeFulltime's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Hixson
Posts: 3,109
M.O.C. #11397
Over the years I have had a few small issues with 3 different furnaces but I have NEVER experienced a bad sail switch.
__________________
2018.5 Montana 3791RD
2012 F350 SRW 6.7 PSD

Full Timing since September 1, 2010
WeBeFulltime is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 10:40 AM   #22
OldRetiredMSGT
Seasoned Camper
 
Join Date: Oct 2008
Location: Independence
Posts: 67
M.O.C. #8879
Furnace

I had mud dobbers covering the burner
OldRetiredMSGT is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 11:40 AM   #23
Davekendall1@yahoo.com
Established Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Fredericksburg
Posts: 31
M.O.C. #23470
Definitely put screens on your vents. I put screens over every opening.
Davekendall1@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2020, 09:24 AM   #24
JEROME
Seasoned Camper
 
Join Date: Nov 2018
Location: Fort Mill
Posts: 63
M.O.C. #22972
Furnace problems

Has any one changed to another brand of furnace, if there is one that will work? I have a problem with mine now. 2019 3729 RL Thanks Jerome & Judy
JEROME is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2020, 02:46 PM   #25
Golfmedik
Montana Master
 
Golfmedik's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Auburn
Posts: 758
M.O.C. #18474
I just worked on my work partner's this past weekend that would not stay on. Hers is an '18.8 3790RD with the Atwood furnace. It had a code of 3 flashes and then 3 seconds off and repeat. The furnace had the updated seal so no water inside, but her board is in the middle of the unit, not on the bottom. It would ignite and then go out after 3-5 seconds. Our dealer was still open late Saturday and I called and spoke with the service manager. Given the code, he said it was an internal fault and would have to be taken out and tested, but just as we started to hang up, he suggested that I wiggle both the red power wires going to the board as he stated that at times condensation builds up under the spade bit covers and causes a lack of contact. So, I wiggled them around, tripped the reset and the unit worked well the rest of the weekend. So, I now have plans to take mine out when it gets back from the factory and put dielectric grease on my terminals.
__________________
2016 Montana 3790RD Legacy EditionOnan, TST TPMS, TrailAir pin, 8k Disc Brakes
2013 F350 DRW 4x4 CC LBViair 10007, Ride-Rites, Westin HDx, 12k Smittybilt
Golfmedik is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 10:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×