Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 

Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-18-2022, 11:15 AM   #1
Iamnotlost
New Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: Scottsbluff
Posts: 3
M.O.C. #29197
Slides don't work

My Montana 5th wheel is a 2021. It has been in storage for one month and the temperatures have dropped to the 20's. when I tried to put the slides in they would not work. It is hooked to electrical power but I had turned off the battery so it would not charge all winter. What could have suddenly happened to cause the slides to not work?
 
Iamnotlost is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2022, 12:29 PM   #2
Carl n Susan
Site Team
 
Carl n Susan's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Carmichael - CA
Posts: 6,535
M.O.C. #4831
The converter, your only 12V power source when the battery is disconnected, does not have enough oomph to run the hydraulic pump. You need a fully charged battery, especially in cold weather.

There is no need to disconnect your battery if you have shore power. The benefits of leaving it on outweigh the need to periodically check water levels.
__________________
Carl (n Susan)
There is more to life than fuel mileage.
2012 Montana 3700RL Big Sky Package towed by a 2015 Ford F350 6.7L PSD 4WD CC LWB

Carl n Susan is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2022, 02:14 PM   #3
Daryles
Montana Master
 
Daryles's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Alton
Posts: 2,085
M.O.C. #24086
What Carl said.
Also run your furnace and put a hair dryer blowing on your hydraulic reservoir for 30 minutes will be a big help.
We were staying in St. Louis last January. Very cold. When we were setting up we had issues with the hydraulic circuit breaker (new 80A circuit breaker too!!) resetting every few seconds when moving the slides or landing gear.
Before we left we ran the furnace to put heat into the underbelly (hydraulic hoses) AND I put DW hair dryer blowing on the hydraulic reservoir for 30 minutes before we broke camp.
Everything ran smoothly.
__________________
Daryl and Marianne,
2019 3130re 20th Anniversary Edition
2016 F350 Lariat
Daryles is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2022, 10:58 AM   #4
Iamnotlost
New Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: Scottsbluff
Posts: 3
M.O.C. #29197
Thanks for this little gem of information. It worked after turning the battery back on.
Iamnotlost is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2022, 09:53 AM   #5
Castner
New Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: New Ringgold
Posts: 7
M.O.C. #32016
Check to make sure your batter switch is in the on position. If that doesn't work, check and make sure your breakers are on.
Castner is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.