Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-25-2017, 03:18 PM   #1
Bill Brown
Established Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Livingston
Posts: 34
M.O.C. #7678
Slide Relay/Fuse

Since I installed the 80 amp relay/fuse in my slide circuit, I have not had one delay in my slides going in and out. Thanks MOC Members for the worthwhile recommendation. Don't put it off.
Bill Brown is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2017, 04:21 PM   #2
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 1,716
M.O.C. #12947
Glad it worked for you. Makes you wonder why Keystone doesn't just install the proper breaker to start with.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2017, 05:23 PM   #3
mhs4771
Montana Master
 
mhs4771's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Sebring
Posts: 2,058
M.O.C. #9969
Last year at our SOB Rally in Shipshewana we had the Lippert Techs look at an issue we were having with the Level-Up System. First thing the Techs did was to install a new 80 amp Circuit Breaker in a direct line from the Batteries to the Pump Motor.
__________________
Michelle & Ann
2011 Chevy LT 3500HD DRW 4X4 Extended Cab w/Duramax/Allison, Formally 2010 Montana 2955RL, Now Loaded 2016 SOB, Mor/ryde IS, Disc Brakes & Pin Box, Comfort Ride Hitch, GY G114 17.5 Tires.
mhs4771 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 01:04 AM   #4
Gerbing 1
New Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Lakewood
Posts: 6
M.O.C. #19490
So we have five slides sometimes putting them out one will just buss and not move than a day later works fine ? Was that your problem ?
Gerbing 1 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 08:31 AM   #5
team bradfield
Seasoned Camper
 
team bradfield's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 62
M.O.C. #19994
Quote:
Originally Posted by rohrmann View Post
Glad it worked for you. Makes you wonder why Keystone doesn't just install the proper breaker to start with.
It is kind of ridiculous, this is fifth wheel number (4) for us, two were SOB, two were/are Montana's. Same problem with all of them. I've purchased an 80 amp breaker for the new Monty, I know the factory breaker will fail in a year of so, I agree with Rohrmann, why?
__________________

The "Black Pearl"-2017 3731FL Legacy Package
2017 F-450 Platinum, 6.7 PSD
team bradfield is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 08:47 AM   #6
Chip
Montana Fan
 
Join Date: Oct 2006
Location: Friebdship Maine
Posts: 458
M.O.C. #6338
Funny I am going on 5 years with this original 50 amp breaker with no problems. I have an 80 amp ready to go in when needed however.
__________________

2012 Big Sky 3400
2015 GMC 3500 Dually
Chip is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 09:50 AM   #7
shovelhead86
Montana Fan
 
Join Date: Dec 2010
Location: Eveleth
Posts: 373
M.O.C. #10985
Where to purchase a 80 amp breaker?
shovelhead86 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 12:43 PM   #8
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 1,716
M.O.C. #12947
This is one place. https://www.amazon.com/Cooper-Bussma.../dp/B001PTBVLW
You can just search for '80 amp bussmann breaker', and you will find a number of sources.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 04:18 PM   #9
Lucky23
Established Member
 
Lucky23's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Shady Cove
Posts: 18
M.O.C. #18031
Would this one work also.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01G5WHQTY?psc=1
__________________
2015 GMC Denali 2500hd D/A
2016 Montana 3160rl Legacy

Lucky23 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2017, 12:01 AM   #10
Gerbing 1
New Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Lakewood
Posts: 6
M.O.C. #19490
Where is this breaker located ?
Thanks
Gerbing 1 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2017, 08:49 AM   #11
cw3jason
Montana Fan
 
cw3jason's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Stafford Springs
Posts: 488
M.O.C. #17256
Quote:
Originally Posted by Gerbing 1 View Post
Where is this breaker located ?
Thanks
Front compartment on the back wall just behind the battery. probably have two. one goes to the hydraulic pump, the other to the rest of the trailer. upgrade the one wired directly to the pump.
__________________
Jason & Wendy
2014 Ford F-350 Lariat 6.7L PSD
2015 Keystone Montana 3711FL
cw3jason is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 07:33 AM   #12
Petmoose
Montana Fan
 
Join Date: May 2012
Location: Denton
Posts: 180
M.O.C. #12532
I want to second the thoughts here about replacing the original 50 amp breakers with an 80 amp. I had both the level up system and the slides trip the old breakers. In reading this forum I learned about the 80 am fix. Really easy to replace both and have been very happy with the results.

Its funny that Keystone has replaced them at the rally's, according to this forum, and yet will not admit that when I asked customer service about it. Unfortunately that has been my experience with Keystone customer service, no help, only pushing me to my "local dealer" or the local dealer Tiara, who have been wonderful. Our local Keystone factory rep has been very helpful with questions even providing his cell number for easy access.
Petmoose is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 09:13 AM   #13
Gerbing 1
New Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Lakewood
Posts: 6
M.O.C. #19490
Ok I'm confused not the first time .... I have a Montana high country 358bh with cable slides (5 slides) put them out and one of the five usually the big one will just click and buzz have to wait a couple of hours then it works . So I ordered the 80 amp breaker as a fix from the link above (amazon) but there is nothing that resembles that anywhere in the battery storage area . I have three red looking fuse covers one has positive to positive from battery the other two must go ???? Slides and level up ? Question is where is where do I put the new 80 or is mine different than the others on line here.. any help would be appreciated. It goes into dealer 0ct 17 and we use every weekend . Thank you
Jeff
Gerbing 1 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 11:11 AM   #14
Lenny K
Montana Fan
 
Join Date: Jun 2014
Location: Vancouver Island
Posts: 496
M.O.C. #14417
The fix for the 80 amp breaker as far as I know is only for the rigs that have hydraulic slides. To me it sounds like the motors aren't big enough for the slides and are overheating. Do they stall just coming back in or going out also?

If your system is made by Accu-Slide give them a call. When I owned my SOB with all cable slides I talked to their trouble guy "often" and he would stay on the line with me while I checked things out. That was 4 years ago so hopefully the same person is still there.
__________________
Lenny and Ros
2012 Montana 3400RL, 680 Watts Solar, 4 x T-105 Trojans, Trimetric 2020, EMSHW50C
2009 Chevy Silverado 3500 LTZ Duramax 4x4 CC Dually, Banks Speed Brake

Lenny K is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 11:23 AM   #15
team bradfield
Seasoned Camper
 
team bradfield's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Illinois
Posts: 62
M.O.C. #19994
Quote:
Originally Posted by Lenny K View Post
The fix for the 80 amp breaker as far as I know is only for the rigs that have hydraulic slides. To me it sounds like the motors aren't big enough for the slides and are overheating. Do they stall just coming back in or going out also?

If your system is made by Accu-Slide give them a call. When I owned my SOB with all cable slides I talked to their trouble guy "often" and he would stay on the line with me while I checked things out. That was 4 years ago so hopefully the same person is still there.
my SOB would trip putting the slides in and out and even retracting the landing gear. I changed mine in the monty yesterday. took all of 10 minutes
__________________

The "Black Pearl"-2017 3731FL Legacy Package
2017 F-450 Platinum, 6.7 PSD
team bradfield is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2017, 07:04 PM   #16
Gerbing 1
New Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Lakewood
Posts: 6
M.O.C. #19490
We found if we bring the main slide (biggest ) one out first than all the others work without any hic ups . They already replace the motor and clutch so that can't be it . Goes in the 17th they will look at it again . It will act up either coming in or out but can only get it to fail if the first three slides go out first , than it won't move just buzzes but if we hit our bedroom slide it will go out .
Gerbing 1 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 08:30 AM   #17
phillyg
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2015
Location: SWFL
Posts: 246
M.O.C. #17801
NAPA is a source, too, but they'll lrobably have to order it in.
__________________
2016 Montana 3711FL
2005 Ford F350, 6.0 diesel, short bed
Demco Hitchiker Auto Slide hitch
phillyg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.