Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MONTANA OWNERS CLUB COMMUNITY > New Member Introductions
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2017, 11:25 AM   #1
4fun
New Member
 
Join Date: May 2017
Location: Moyie Springs
Posts: 3
M.O.C. #19895
water pump

when I am not hooked to shore power the water pump doesn't work. This is for a 2009 2980 RL. Any ideas or coded messages I may need? Thanks for your time. 4fun
4fun is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 12:14 PM   #2
mlh
Montana Master
 
Join Date: Oct 2004
Location: Salem
Posts: 4,085
M.O.C. #2283
Don't work, what do you mean? The pump isn't running or it not pumping?
Not running check your fuses. Not pumpkin open up a valve and let it pump until it picks up the water. If you have an air leak it will pick up air and never pump water.
Lynwood
mlh is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 12:16 PM   #3
kc8lvy
Established Member
 
kc8lvy's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Naples
Posts: 46
M.O.C. #19861
Is your battery any good in your RV. Check it without your shore power on.
__________________
2017 Montana 3820 FK
2004 Dodge Ram 2500
2009 Harley Davidson Ultra Classic
kc8lvy is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 03:55 PM   #4
4fun
New Member
 
Join Date: May 2017
Location: Moyie Springs
Posts: 3
M.O.C. #19895
Checked the batteries they're ok, fuses are ok. There is no 12 volt power when shore power is disconnected. Plug in shore power and lights, slides, pump etc. all work fine.
4fun is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 04:00 PM   #5
mlh
Montana Master
 
Join Date: Oct 2004
Location: Salem
Posts: 4,085
M.O.C. #2283
Have you checked the battery disconnect switch?
Lynwood
mlh is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 04:01 PM   #6
rmthelen
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2012
Location: Fowler
Posts: 347
M.O.C. #12748
Send a message via MSN to rmthelen
This may seem like a dumb question but here goes anyway......Is your battery disconnect switch in the proper position?
rmthelen is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 10:41 PM   #7
4fun
New Member
 
Join Date: May 2017
Location: Moyie Springs
Posts: 3
M.O.C. #19895
mlh and rmthelen you were dead on. The battery switch wasn't in the proper position.Thanks for helping me out.
4fun is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.