Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > HAVE MOC WILL TRAVEL > Let Us Entertain You
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-01-2009, 12:17 PM   #1
Dont
Seasoned Camper
 
Join Date: Oct 2006
Location: CORYDON
Posts: 90
M.O.C. #6371
Send a message via MSN to Dont Send a message via Yahoo to Dont
How to install a digital converter box

I was wanting to install a digital converter box in my LR ,I have a early 2007 3400RL .
Dont is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 02:51 PM   #2
tim43
Montana Master
 
Join Date: Mar 2009
Location: Fayetteville
Posts: 657
M.O.C. #9178
If you are hooking up directly to your TV, just attach the main RV antenna coaxial cable to the converter box and then run the second coax cable supplied from converter box to the TV. So briefly, RV cable to the in connection on the box and second cable on the out connection to the TV. Then set the TV to channel 3 and use the tuner that controls the converter box to tune the TV. Not sure the procedure for going through the entertainment center, but the box instructions should cover that.
tim43 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 04:20 PM   #3
Dont
Seasoned Camper
 
Join Date: Oct 2006
Location: CORYDON
Posts: 90
M.O.C. #6371
Send a message via MSN to Dont Send a message via Yahoo to Dont
Thanks Tim I didn't no if it had to be at the splitter in the bedroom or not.
Dont is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 05:43 PM   #4
tim43
Montana Master
 
Join Date: Mar 2009
Location: Fayetteville
Posts: 657
M.O.C. #9178
The requirement is for one converter box per TV unless your TV has an ATSC (digital) tuner built in. If you are hooked up to cable in the campground, you won't need the converter boxes either.
tim43 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 04:23 AM   #5
Waynem
Montana Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Texas City
Posts: 5,732
M.O.C. #7673
If you don't mind watching the same channel on both tv's you can use a splitter off of the converter box, but remember that the remote is line of site. You could buy an RF sender from Radio Shack to overcome that. If yours is anything like my 3400RL was, you can put the splitter above the tv and plug into the bottom antenna connector where the jumper is located. (Typically bottom goes to bedroom, but check the top one if the bottom one doesn't work) You also do not need a converter box if you are using a satellite receiver.
Waynem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digital converter.... SlickWillie Let Us Entertain You 2 12-24-2008 04:49 AM
Digital Converter Box - Where to buy???? exav8tr Let Us Entertain You 8 12-23-2008 02:14 PM
Do I need a digital tv converter box? Tom Jr Let Us Entertain You 10 12-23-2008 11:53 AM
Which Digital Converter Box steves Let Us Entertain You 2 05-25-2008 09:04 AM
Digital TV Converter Box bullroc3 Let Us Entertain You 10 05-18-2008 08:41 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 09:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×