Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Repairs & Service
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2012, 07:41 AM   #1
01RAMer
Montana Fan
 
Join Date: Jun 2007
Location: Gardners
Posts: 183
M.O.C. #7316
A mess under Hydro pump

I was in the front hatch the other day and found some rags I had in there on the floor, saturated with oil. Reservoir level doesn't look like it changed, but under the pump it looks like about an eighth inch of oil. It must be coming from the reservoir but where and how do I fix it? Any ideas?
01RAMer is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 09:58 AM   #2
HamRad
Montana Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bakersfield
Posts: 5,316
M.O.C. #15
Have you recently filled it? If so perhaps it is just overflow. My first guess would be a connection has worked loose. Second would be that the tank has developed a small crack. Could be a hose has cracked too. Let us know what you find. Dennis
HamRad is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 12:39 PM   #3
TLightning
Montana Master
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kville
Posts: 2,781
M.O.C. #7871
First thing I'd do is check all fittings for tightness.
TLightning is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 02:42 PM   #4
Ozz
Montana Master
 
Join Date: Jul 2006
Location: K.C.
Posts: 11,731
M.O.C. #5980
Check the level,clean everything real good, run the slides in-out and have someone look at it to see what it does. Then you will know where it is coming from. ...and what to fix! Good luck, and let us know.
Ozz is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 04:36 PM   #5
1retired06
Montana Master
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Gaston
Posts: 7,866
M.O.C. #12156
The weak link is usually the plastic reservoir itself; as indicated previously, check it carefully. A hairline crack is all it takes.
__________________
Mike and Lorraine
2002 3655 FL, 2005 3650RK
2010 3665RE, 2015 3910FB
F350 crew cab dually 6.7
1retired06 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 05:35 PM   #6
scattershot
Montana Master
 
Join Date: Feb 2006
Location: Denver
Posts: 906
M.O.C. #5329
You might contact Lippert. I had the same problem on my 2955 and they sent me a new pump. I had to install it myself, but it wasn't difficult.

I don't know if your pump is still under warranty, but it's worth a shot. On mine, as I recall, it was a crack where the reservior connected to the pump. If you replace it yourself, you will read a lot of mumbo jumbo about hydraulic oil. Lippert told me that any automatic transmission fluid would work, so be guided accordingly.

Good luck!
scattershot is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 05:47 PM   #7
dieselguy
Montana Master
 
Join Date: Feb 2005
Location: Haysville
Posts: 3,567
M.O.C. #3085
If it comes to replacing the pump on your own dime ... consider this website. No I don't get anything for posting this, just to show anyone that you need not spend $800 - $1000 for a slide pump from your "stealer".
http://www.rvupgradestore.com/Lipper...014-141111.htm
dieselguy is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 07:47 AM   #8
01RAMer
Montana Fan
 
Join Date: Jun 2007
Location: Gardners
Posts: 183
M.O.C. #7316
I haven't filled the tank and the strange thing is that it doesn't look low. It looks the same as it always has. The TT is a 2007 and way out of warrenty. From what has been said, I take it you can't remove the reservior from the pump and just replace teh reservior? You would think you could without buying the whole pump.
01RAMer is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 12:19 PM   #9
bigmurf
Montana Master
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sunshine
Posts: 1,445
M.O.C. #538
Our 04 had the "O" ring that seals the tank to the pump start leaking. I ended up cleaning things and using RED RTV to seal things up. I couldn't find any parts for mind at that time. Since that time I found the "O' ring but never replaced it.
bigmurf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sticky mess! onekla Maintenance 9 10-15-2016 03:16 PM
HYDRO FLUID dennis hogan Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 3 02-16-2016 04:42 PM
Vent Mess drknapp General Discussions about our Montanas 13 04-19-2011 04:42 PM
Hydro 4000 jsmitfl Tow Vehicles & Towing 2 05-26-2008 04:31 AM
Fine mess I got myself in Montana_152 Member News 0 10-10-2003 10:35 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×