Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2017, 11:25 AM   #1
BAC
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Kingwood
Posts: 7
M.O.C. #20276
Lippert auto-level screen is blank

Our Lippert auto-level system screen is blank . . . the on/off switch will turn on the little green light but the screen readout is blank. Anyone have a similar problem? cure ?
BAC is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 11:29 AM   #2
Ram Montana High Country
Montana Fan
 
Ram Montana High Country's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: POINTBLANK
Posts: 206
M.O.C. #19944
Call Lippert - good folks
__________________
RAM 305RL HC EAST TEXAS
Ram Montana High Country is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 12:50 PM   #3
BuilderBob
Montana Fan
 
Join Date: Sep 2017
Location: Tacoma
Posts: 228
M.O.C. #20475
Sounds like you may have a dead screen you can try unplugging it and check for 12 volts
to it and some times they will reset if not you need to call Lippert or your dealer.

Bob & Carol
Tacoma WA
2017 352RL \ 2008 Dodge 3500 DRW crew cab 4x4 6.7L
BuilderBob is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 01:00 PM   #4
1retired06
Montana Master
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Gaston
Posts: 6,384
M.O.C. #12156
If the reboot does not work, Lippert customer service good about telephonic troubleshooting. If you need a new control pad, don't go to your dealer, you can buy direct from Lippert or on Amazon. Simple install.
__________________
Mike and Lorraine
2002 3655 FL, 2005 3650RK
2010 3665RE, 2015 3910FB
F350 crew cab dually 6.7
1retired06 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 02:18 PM   #5
travelinsparky
Established Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Filer
Posts: 42
M.O.C. #12412
Try unplugging and spraying some Di-Electric Grease Compound to both connections this has worked for me. I also us it on the trailer connections to insure good connection to tow vehicle and trailer.
travelinsparky is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2017, 06:44 PM   #6
hybridhauler
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2013
Location: purvis
Posts: 168
M.O.C. #13723
Maybe it’s me but I’m on my third control panel.one went blank, the buttons on some functions quit working. The third one works great. I keep a spare in my tool bag just in case it goes bad.
The next time I stow the unit I will plug the old one back in and put the new one away until our next trip
hybridhauler is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 02:40 PM   #7
BAC
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Kingwood
Posts: 7
M.O.C. #20276
Thanks for all the input folks !!
Come to find out the batteries (2) only had 7 volts (the panel runs off of the batteries?) . . . I was confused with the converter charger doing its job ? So I turned off the battery bypass switch and then reset the converter breaker (just for grins), it came back to life and the converter now shows 13.5 volts and the panel then came back to life.
I am still confused as to why the battery shut off switch had to be turned off and then why the batteries were not charging properly ?
By the way the battery read out on the in-house panel said the batteries were fully charged ? !! even when I disconnected them ? ? . . . mysteries we were never told about when we got our Monty 3811RL. Trial and error here I'm afraid . . .
BAC is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 03:50 PM   #8
CORattler
Montana Master
 
CORattler's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Colorado Springs
Posts: 3,335
M.O.C. #10496
Quote:
Originally Posted by BAC View Post
Thanks for all the input folks !!
Come to find out the batteries (2) only had 7 volts (the panel runs off of the batteries?) . . . I was confused with the converter charger doing its job ? So I turned off the battery bypass switch and then reset the converter breaker (just for grins), it came back to life and the converter now shows 13.5 volts and the panel then came back to life.
I am still confused as to why the battery shut off switch had to be turned off and then why the batteries were not charging properly ?
By the way the battery read out on the in-house panel said the batteries were fully charged ? !! even when I disconnected them ? ? . . . mysteries we were never told about when we got our Monty 3811RL. Trial and error here I'm afraid . . .
Thanks for sharing your fix
__________________
2010 3150RL
LevelUp, Dual 6 volt batteries, Progressive Industries EMS HW50C, Honda EU2000i Generator, Bridgestone Duravis R250 tires, Torklift Glowstep Revolution Stairs, LED Tail lights
2015 RAM 3500 Laramie SRW LB CC Cummins 6.7L Aisin Trans B&W RVK3600
CORattler is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 04:03 PM   #9
carl n susan
Site Team
 
carl n susan's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Carmichael
Posts: 2,731
M.O.C. #4831
Quote:
Originally Posted by BAC View Post
Thanks for all the input folks !!
Come to find out the batteries (2) only had 7 volts (the panel runs off of the batteries?) . . . I was confused with the converter charger doing its job ? So I turned off the battery bypass switch and then reset the converter breaker (just for grins), it came back to life and the converter now shows 13.5 volts and the panel then came back to life.
If the battery disconnect switch in the convenience center is "disconnected" (whatever position that is that allows the key to be removed) then the batteries and not being charged by the converter (if connected to shore power). There is a still a draw on the batteries, even when disconnected, which will deplete the charge over time.

Quote:
I am still confused as to why the battery shut off switch had to be turned off and then why the batteries were not charging properly ?
By the way the battery read out on the in-house panel said the batteries were fully charged ? !! even when I disconnected them ? ? . . . mysteries we were never told about when we got our Monty 3811RL. Trial and error here I'm afraid . . .

The in-house panel is checking the voltage of the common buss. If the converter is on, there will be 13.4 volts on the buss whether the batteries are connected or not. Turn off the converter for 15 minutes to get a more accurate indication of the battery voltage (12.7V or less).
__________________
Carl (n Susan) Youngren
There is more to life than fuel mileage.
2012 Montana 3700RL Big Sky Package towed by a 2015 Ford F350 6.7L PSD 4WD CC LWB

carl n susan is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 04:29 PM   #10
RKassl
Montana Master
 
RKassl's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Fall Creek
Posts: 992
M.O.C. #3699
It sure seems like we are see way too many of the Lippert Touch Screens failing as more of the Level Up Systems are in use. Any ideas?
__________________
Bob and Nancy Kassl Fall Creek, Wisconsin
2015 Montana 3440RL Legacy Edition, G614's, Pressure Pro TPMS, Dish Tailgaters
2016 GMC Sierra Denali 3500 CC SRW, Iridium Metallic, Duramax Allison Transmission
RKassl is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 05:03 PM   #11
BuilderBob
Montana Fan
 
Join Date: Sep 2017
Location: Tacoma
Posts: 228
M.O.C. #20475
I think it's because they went to the lowest bidder to have them maid like most of the SOB's it all comes down to the all mighty $$$

Bob & Carol
Tacoma WA
2017 352RL 2008 Dodge 3500 DRW crew cab 4x4 6.7L
BuilderBob is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2017, 07:06 PM   #12
RKassl
Montana Master
 
RKassl's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Fall Creek
Posts: 992
M.O.C. #3699
You are probably right, but that's sad, you buy one of these trailers and you need reliability!
__________________
Bob and Nancy Kassl Fall Creek, Wisconsin
2015 Montana 3440RL Legacy Edition, G614's, Pressure Pro TPMS, Dish Tailgaters
2016 GMC Sierra Denali 3500 CC SRW, Iridium Metallic, Duramax Allison Transmission
RKassl is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2017, 12:47 AM   #13
Lucky23
Established Member
 
Lucky23's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Shady Cove
Posts: 18
M.O.C. #18031
Quote:
Originally Posted by hybridhauler View Post
Maybe its me but Im on my third control panel.one went blank, the buttons on some functions quit working. The third one works great. I keep a spare in my tool bag just in case it goes bad.
The next time I stow the unit I will plug the old one back in and put the new one away until our next trip
Just had mine replaced because of blank screen on extended warrenty picking it up Monday and their giving me old one back I'm going to find someone that knows circuit boards to see what it would take to repair it but will keep as back up anyway.
__________________
2015 GMC Denali 2500hd D/A
2016 Montana 3160rl Legacy

Lucky23 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2017, 08:34 AM   #14
hybridhauler
Montana Fan
 
Join Date: Aug 2013
Location: purvis
Posts: 168
M.O.C. #13723
Keep us posted with the outcome
hybridhauler is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2017, 11:28 AM   #15
Lucky23
Established Member
 
Lucky23's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Shady Cove
Posts: 18
M.O.C. #18031
Quote:
Originally Posted by hybridhauler View Post
Keep us posted with the outcome
Will do
Lucky23 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
auto-level, lippert

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.