Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2011, 02:41 AM   #1
Allen in MT
Montana Fan
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ronan
Posts: 385
M.O.C. #7615
water pump????

Think my water pump must be going out. Whenever I open a valve what pressure is in the line will let the water come out till it stops then the pump will kick on for a couple of seconds and more water and then stops again,leave the valve open and nothing, then it might kick on again. last night the pump had quit all together. No water when any faucet opened. Now this morning it produced water again off and on. When the pump does kick on it is very slow.
Seems like I only get about 2 years out of these pumps. This pump is dated 11-09 so there is still a year left on warranty.
Any one else have this experience?
Allen in MT is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2011, 05:31 AM   #2
racerjoe
Montana Master
 
Join Date: Oct 2007
Location: silver creek
Posts: 1,507
M.O.C. #7770
I would look at any inlet screens in the system. is there one at the pump itself? Sounds like a screen is plugging up and after sitting it opens back up.
racerjoe is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2011, 07:22 AM   #3
Allen in MT
Montana Fan
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ronan
Posts: 385
M.O.C. #7615
Screen was good, I had an extra new pump so put it on and now is all ok. This is the 3rd Shur-Flo smart sensor 5.7 that I've gone thru.
good thing they have a 3 year warranty. Last time they told me to peel the sticker off and send it in and they replaced it. They used to want the whole pump.
Allen in MT is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 08:05 AM   #4
jackel1959
Montana Master
 
jackel1959's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Oak Harbor
Posts: 1,469
M.O.C. #2471
Allen,
Don't feel like you are the only one. I had my second pump of the same design fail yesterday just 8 months after being installed. At least it failed before Quartzsite this time. I called the manufacturer this morning and they just had me send them the label off the pump and they will be sending me a new replacement at no charge. I told them for the amount of money these pumps cost you would think they would last longer. Thank goodness for the 3 year warranty.

The first one lasted a little less than a year too. That one failed while we were dry camped in Quartzsite. Fortunately I was able to get a replacement pump in town. I now carry an extra pump with me just in case.

Jack
jackel1959 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! City water running and water pump won't off. philhyde Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 6 02-18-2013 06:25 PM
Water pump keeps running after water fill jetenbu Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 11 03-04-2012 03:17 PM
Fresh water pump runs but no water? keyhole51wallwyw General Discussions about our Montanas 8 08-02-2009 05:01 PM
RV Water Pump ols1932 Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 8 12-07-2005 02:36 PM
Toliet Bowl isnt holding water/water pump campbud Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 5 04-04-2005 02:52 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.