Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > HEY KEYSTONE! > What I'd like to say if...
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-02-2013, 05:29 AM   #1
Captain Joe
Montana Master
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hollister
Posts: 1,043
M.O.C. #10764
Hey Keystone. We Have A Problem. Sony DZ170 Stereo

In our 2013 3725RL, it came equipped with a 2012 Sony TV and a 2012 Sony DZ170 Home Theater System (HTS). During our PDI, the surround sound (ss) speakers did not work. The dealer's tech and I went through the setup and reset process and the speakers still did not work. Finally, the tech switched the ss speaker wires and the system worked. We crossed it off the punch list and moved on. Took delivery and went home.

On our first camping trip, the ss speakers did not work. I switched the ss speaker wires and the unit worked. After spending hours on the telephone with a Sony tech in Manilla, I gave up and took the RV to my dealer to have my Sat. dish installed. While there, I had them try to fix the Sony under warranty. They were unsuccessful and ordered a replacement HTS.

Picked up my replacement unit, which was the same model, but a 2013 unit. Took it home and hooked it up and the same issue. No ss speakers. Went through the setup again and still the same problem. However, I did discover that I did not have to "switch" the ss speaker wires, only unplug them and then plug them back into the same connection and the ss speakers worked.

The ss speakers fail to work when power is lost to the HTS. Every time we unplug the camper and then plug the RV back in, the ss speakers fail to work. Unplug the ss speaker wires and plug them back in and the ss speakers work.

I believe that the unit, when unplugged, loses its ss speaker connection and by unplugging and plugging the ss speaker wires back in, the ss speakers are activated.

Looking for answers. Anyone have the same problem? Or others with this HTS, is yours working OK?



Captain Joe is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 10:54 AM   #2
HOOK
Montana Master
 
Join Date: May 2011
Location: Fayetteville
Posts: 4,200
M.O.C. #11401
So far ours works well. We did buy a Sony TV at home and had some problems in the beginning. Reprogrammed twice with tech on phone. Sony sent new unit, problem solved.
HOOK is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 11:56 AM   #3
Captain Joe
Montana Master
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hollister
Posts: 1,043
M.O.C. #10764
Larry,
Do you have the same Sony Home Theater System?
Captain Joe is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 03:31 PM   #4
HOOK
Montana Master
 
Join Date: May 2011
Location: Fayetteville
Posts: 4,200
M.O.C. #11401
Quote:
quote:Originally posted by Captain Joe

Larry,
Do you have the same Sony Home Theater System?
It is a Sony system , I haven't see the number on thee sound system. I will look and get back to you.
HOOK is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 06:00 PM   #5
HOOK
Montana Master
 
Join Date: May 2011
Location: Fayetteville
Posts: 4,200
M.O.C. #11401
Quote:
quote:Originally posted by Captain Joe

Larry,
Do you have the same Sony Home Theater System?
Ours is a BDVE2100 Sony
HOOK is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 03:42 AM   #6
Captain Joe
Montana Master
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hollister
Posts: 1,043
M.O.C. #10764
Maybe Keystone has discovered the same problem and switched units. Phone calls and emails were just sent to my dealer and Keystone. Thanks, Larry.
Captain Joe is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 03:32 AM   #7
Captain Joe
Montana Master
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hollister
Posts: 1,043
M.O.C. #10764
Contacted Keystone and they are going to contact Sony and look into the issue. They did not want to spend anymore warranty dollars at the local dealership trying to find out what is wrong when two units are creating the same problem. Very nice conversation. I will keep ya'll up-to-date.
Captain Joe is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 03:43 AM   #8
DQDick
Montana Master
 
DQDick's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wilsey
Posts: 15,390
M.O.C. #11455
Now that's annoying. Hope they come thru for you!
__________________
Dick and Joyce, Wilsey, KS & Lakewood, NM
2017 3720 RL
2017 3500 Dodge Maxi Cab
IS and Disk Brakes, 3rd AC, Bathroom door mod, etc.
DQDick is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 06:17 AM   #9
Captain Joe
Montana Master
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hollister
Posts: 1,043
M.O.C. #10764
Actually Dick I understand. Two techs from two dealerships, plus Sony tech support all concluded that my unit was bad. Unit replaced and new unit does not work. I do not blame them for putting Sony on the hook. This was discovered during PDI and follow up service, so we are well within the warranty period. Maybe unit will be replaced with Larry's unit, which works for him.
Captain Joe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony TV hickory General Discussions about our Montanas 4 03-11-2016 03:22 AM
Keystone response to my bubble problem Old GI Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 3 07-06-2006 10:52 AM
Keystone and slide problem harleyrider General Discussions about our Montanas 3 11-02-2004 05:48 PM
Called keystone-update on crack problem harleyrider General Discussions about our Montanas 13 11-01-2004 12:31 PM
Loose dining table top....Stereo problem Thunderman Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 0 02-23-2004 06:56 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.