Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Additions & Improvements
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2007, 11:24 AM   #1
illapah
Montana Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Layton
Posts: 1,048
M.O.C. #666
ac control

I plan on installing a second AC this summer. We are prewired for this. Just wondering if it can be controlled with the thermostat as a second area??

Both AC's will be Brisk Aire.
illapah is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 12:25 PM   #2
Connorsmom
Montana Fan
 
Join Date: Dec 2006
Location: Owendale (Bad Axe)
Posts: 380
M.O.C. #6592
My Monty is prewired for a second A/C also. The thermostat has two zones. I only use zone 1 now because of only having the one A/C. Zone 2 would be used with the second A/C. Yours should have the same setup. But, I'm sure other's will come along who are more knowledgable than I am about such things.

Jan
Connorsmom is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2007, 08:49 AM   #3
bsmeaton
Montana Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: Lone Tree
Posts: 5,615
M.O.C. #6109
Illapah,

The comfort control center is quite a gadget. It controls multiple ACs and furnaces, it can stagger AC operations for limited power supplies, and it can even start a generator.

Unfortunately, I do not believe Keystone ties in the 2nd AC as part of the 2nd AC prep. It requires a Cat5 cable from the thermostat. We ordered the 2nd AC and I do not see any connection. The 2nd AC is operated manually from the controls provided on the AC.

Can it be changed to operate from the thermostat? I don't know.
bsmeaton is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2007, 05:27 PM   #4
bigbob7777
Montana Fan
 
Join Date: May 2005
Location:
Posts: 140
M.O.C. #3701
Send a message via AIM to bigbob7777
I agree with Brad. I had the 2nd AC installed. When I replaced the Remote with the CCC, there was only 1 cat 5 wire.
bigbob7777 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2007, 08:41 AM   #5
KBLH
Seasoned Camper
 
Join Date: Jun 2006
Location: San Antonio
Posts: 55
M.O.C. #5867
We had the second AC installed prior to pick up....Texas just gets TOO hot without it!!! It works independantly from the Living Room thermostat...which they later replaced for us free of charge. We had constant problems with the remote control for it. Our dealer said the 2007 were not going to have them anymore.....guess we were not the only ones challenged!!!!
KBLH is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2007, 03:57 PM   #6
Native Tex
Montana Master
 
Join Date: Jun 2003
Location: New Market
Posts: 831
M.O.C. #375
I do not see how the CCC can run another zone without a temp sensor to register the temp to cut the unit on and off. I think Brad is right on with the Cat 5 cable requirement; it probably goes to a zone sensor for temp readings. I had zones in my last stick home, worked great, bur required a lot of wiring and sensors to a main control in order to operate dampers, blower, compressor, et.
Native Tex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Control RMC Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 3 12-01-2016 11:26 AM
CONTROL PANEL dennis hogan Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 6 11-16-2016 04:49 AM
Quality Control--- NOT! hickory Repairs & Service 4 10-21-2016 06:53 AM
Remote control landing gear control Ozz Additions & Improvements 29 11-15-2006 05:55 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×