Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Montana Problems, Problem Solving & Technical Help
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-18-2019, 08:28 PM   #1
musicislife08
Established Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Fremont
Posts: 13
M.O.C. #24852
City Water Issues

Anyone here familiar with the convenience center on the 2012 montana's? I am currently unable to use this connection anymore. When i connect the hose to the city water port and pressurize the connection i get nothing inside the rig. The valve is set to normal mode for the city water not fill though moving this back and forth between modes does not change the issue and all the other valves are winterizing off. I have been running water using the fresh tank and pump but would be nice to run city water again
__________________
Avoid wind at all costs or this may be in your future.
https://imgur.com/gallery/Tm1R2mv
Find us at
https://www.instagram.com/adventure_overloaded/
musicislife08 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 08:44 PM   #2
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 2,837
M.O.C. #12947
It sounds like the check valve built into the hose inlet is stuck closed. You might be able to remove the inlet screen and stick a screwdriver into the inlet to break the valve free. If that doesn't work, you can get a new inlet fitting from most any RV store, or just go to Amazon: https://www.amazon.com/RecPro-Camper...857265&sr=8-12
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2019, 09:04 PM   #3
musicislife08
Established Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Fremont
Posts: 13
M.O.C. #24852
Thanks so much thats exactly what the issue was. When i first brought her home I had my dad take a look at her as he owns a 04 beaver 45' and he took the inlet screen off to clean it out and the little plastic piece that holds the spring back and keeps the rod centered in the valve had fallen out. took me a few min of looking at the link you posted to realize what that little part was and what it went to. Its all back in place now and working though i suspect this is actually broken and will need replaced at some point and the fix i just did was a bandaid
__________________
Avoid wind at all costs or this may be in your future.
https://imgur.com/gallery/Tm1R2mv
Find us at
https://www.instagram.com/adventure_overloaded/
musicislife08 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2019, 08:53 AM   #4
Hawkpat
Montana Fan
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wichita
Posts: 109
M.O.C. #11612
You may want to check the fittings on the inlet valve. If my memory serves me right they come in brass and plastic. I bought a brass and when I went to replace realized the female end was plastic. I was told that would not make a good connection.
Hawkpat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×