Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > GENERAL DISCUSSIONS > General Discussions about our Montanas
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2014, 04:35 PM   #1
leemedic
Montana Fan
 
leemedic's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Lehigh Acres
Posts: 485
M.O.C. #13354
This is Weird. Do you believe in Gremlins?

Watching TV off Air with antenna up, green light is on the booster and every time we turn on the ceiling lights in the bedroom we lose TV signal on the TV in the living area and in the bedroom.

Any ideas?
leemedic is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 04:49 PM   #2
rohrmann
Montana Master
 
rohrmann's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Box Elder
Posts: 2,922
M.O.C. #12947
I believe the antenna booster is 12 volt, as is your ceiling lights. That being the case, somewhere, you have a bad connection in the 12 volt circuit that feeds the lights and the signal booster. It could be a loose connection in the fuse panel, or elsewhere in the circuit.
__________________
Bob & Becky
2012 3402RL
2012 Chevy 2500HD D/A CC 4WD
rohrmann is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 05:05 PM   #3
Lenny K
Montana Master
 
Join Date: Jun 2014
Location: Vancouver Island
Posts: 870
M.O.C. #14417
Do you have LED lights in the bedroom? Sometimes they interfere with the signal.
__________________
Lenny and Ros
2012 Montana 3400RL,680 Watts Solar,4xT-105 Trojans,GP-ISW2000-12 Inverter,Trimetric 2020, EMSHW50C
2009 Chevy Silverado 3500 LTZ Duramax 4x4 CC Dually, Banks Speed Brake

Lenny K is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 05:31 PM   #4
tbhd2
Montana Fan
 
Join Date: Apr 2006
Location: Macomb
Posts: 293
M.O.C. #5709
Ours does the same thing when you're in a weak signal area. Too many things on one circuit. We changed our "bat wing" antenna to one of those "Jack" things and that helped a lot but if the signal is weak it will go out when you turn on some lights. I would like to run a dedicated line to the booster but haven't figured out how yet.
tbhd2 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 03:37 AM   #5
hickory
Montana Fan
 
Join Date: Jan 2013
Location: Jefferson,
Posts: 260
M.O.C. #13170
Ours has always done that. Just a weak signal. In some areas with a strong signal we can turn on all the lights and never lose a signal.
hickory is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 04:30 AM   #6
jimcol
Montana Master
 
jimcol's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kansas City
Posts: 1,887
M.O.C. #7992
Send a message via AIM to jimcol Send a message via MSN to jimcol
I had a similar issue only it was when we turned on the bathroom fan. Replaced the ends on the coax behind the front room television and it solved the issue. Evidently the Amish that build these things are not very good with crimped coax connectors. I think you may be dealing with an electrical interference to the TV signal as opposed to a low voltage issue. Perhaps John Kohl will be along shortly to speak to this issue. He has a ton of knowledge in this area. Jim
__________________
2006 3000RK
2009 Ram 2500
jimcol is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 05:50 AM   #7
jlb27537
Montana Master
 
Join Date: Jan 2013
Location: Depends on temps
Posts: 1,648
M.O.C. #13157
My '14 does the same thing. Turn on the LED lights in the bedroom or bathroom the signal goes away. If you turn on the lights over the sink that are not LED it does not affect the signal.

In front of the house, everything works, in a campground 60 miles out of town you loose the signal when you turn on the LED lights.

Normal.......

__________________

2012 Ram Laramie 3500 DRW 4x4 3.73 Tow Max Pkg B&W Companion 60 gal RDS aux fuel tank. 2014 Montana 3150RL, 2 A/C's, Leather, 6 Point Jacks, Splendede WD2100XC, Mor/ryde X-Factor, Duravis 250 tires with TST 507RV monitors. 2 x Honda EU2000's
jlb27537 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 10:27 AM   #8
paulinbaja
Montana Fan
 
Join Date: Feb 2014
Location: Chico
Posts: 173
M.O.C. #14041
Had the same issue with LED's in the bathroom. Sold the RV and the problem went with it! Now my surround sound interferes with the signal when it is weak! Still love the life!
paulinbaja is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gremlins in my microwave jpkelpe Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 6 01-07-2014 01:48 PM
Gremlins have taken over DonandJudy_12 General Discussions about our Montanas 11 06-06-2013 12:40 PM
Now this is weird, but fun. DQDick Workamping 3 11-22-2012 01:18 PM
Gremlins in the Electric System randye Maintenance 2 01-01-2011 11:34 AM
Good electrical gremlins for a change bncinwv General Discussions about our Montanas 4 07-05-2009 02:01 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×