Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Montana Problems, Problem Solving & Technical Help
Click Here to Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2019, 06:30 PM   #1
Hawkpat
Montana Fan
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wichita
Posts: 101
M.O.C. #11612
Domestic thermostat just shut down

Have been running ac for a couple of days. Tonight pushed inside temp button and screen went blank and ac shut down. Thermostat does not respond to any buttons. I looked up reset and held down zone and mode at same time but nothing happened. An ideas?
Hawkpat is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2019, 06:48 PM   #2
Hawkpat
Montana Fan
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wichita
Posts: 101
M.O.C. #11612
Never mind

So it just came back on? I was searching forums and went outside to get a fuse for the 15 amp marked ac and it started back up. Thermostat screen looks normal but wife said donít touch anything 😀😀. I agreed!
Hawkpat is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2019, 07:20 PM   #3
mlh
Montana Master
 
Join Date: Oct 2004
Location: Salem
Posts: 4,464
M.O.C. #2283
It probably has a timed delay so it doesn’t try to start while the compressor is has pressure on it.
Lynwood
__________________
www.harrellsprec.com
Lynwood Harrell
323 RL HC 2008 F250
mlh is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2019, 08:03 AM   #4
ChuckS
Seasoned Camper
 
Join Date: Dec 2017
Location: Mountain Home
Posts: 78
M.O.C. #20949
Iíd have to be checking the wire connections to the thermostat. Sounds like DC power wire to thermostat is loose ... if not the only other issue that would cause loss of display is intermittent beak on circuit board of thermostat. Cycling of AC compressor or delay start due to head pressure not going to cause display t9 totally turn off
ChuckS is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2019, 09:20 AM   #5
DQDick
Montana Master
 
DQDick's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wilsey
Posts: 15,800
M.O.C. #11455
I agree, you have a loose wire, probably right behind the thermostat or a circut board issue.
__________________
Dick and Joyce, Wilsey, KS & Lakewood, NM
2017 3720 RL, MorRyde pin box
2017 3500 Dodge Maxi Cab DRW 4X4, Pullrite Hitch
IS and Disk Brakes, 3rd AC, Bathroom door mod, etc.
DQDick is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2019, 12:49 PM   #6
Skw774
Seasoned Camper
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sharpsburg
Posts: 80
M.O.C. #20974
It’s the thermostat. Ours shuts off all the time. Will be replacing before summer.
__________________

2014 GMC 2500 HD
2018 High Country 340BH
Skw774 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2019, 01:10 PM   #7
ingalmi
Established Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: St Augustine
Posts: 20
M.O.C. #21665
If it’s the dometic CT thermostat then it’s probably the foam used inside the thermostat cover plate specifically inside the touch switches. I have 3 thermostats one for each AC unit. Called dometic and described my problem and they replaced all the cover plates with a newer version. Known problem that dometic addressed with a new version. No further problems. By the way no cost to me.
__________________

Mike & Anita
2017 3921FB, MoRyde LRE4100, Xfactor, Pin Box, Titan Disc Brakes
2016 RAM 3500 DRW, Cummins
ingalmi is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2019, 02:07 PM   #8
WeBeFulltime
Montana Master
 
WeBeFulltime's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Hixson
Posts: 2,879
M.O.C. #11397
It would be best if you would add a signature block that includes year & model of your Montana then other members would know better how to help you. I have had 3 different Montanas since 2008 and all 3 had a different type thermostat but all 3 were Dometic.
__________________
2018.5 Montana 3791RD
2012 F350 SRW 6.7 PSD

Full Timing since September 1, 2010
WeBeFulltime is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2019, 04:01 PM   #9
Sandra_David
Established Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Colorado Springs
Posts: 44
M.O.C. #20440
Quote:
Originally Posted by ingalmi View Post
If itís the dometic CT thermostat then itís probably the foam used inside the thermostat cover plate specifically inside the touch switches. I have 3 thermostats one for each AC unit. Called dometic and described my problem and they replaced all the cover plates with a newer version. Known problem that dometic addressed with a new version. No further problems. By the way no cost to me.
Thanks. I have intermittent issues with our main thermostat. I will be calling Dometic.
Sandra_David is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.