Go Back   Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum > MOC on M.A.R.S. > Repairs & Service
Click Here to Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-25-2007, 09:59 AM   #1
jpf
Montana Fan
 
Join Date: Mar 2005
Location: Sioux Falls
Posts: 163
M.O.C. #3393
15K AC not working

Pulled my 05' 3400 out of storage today after 5 1/2 months sitting here in Ft Myers Beach FL.
Time to get it cleaned up for our trip north.

The main AC in living room won't turn on nor will the heat.
It clicks once and makes a sort of humming noise but nothing more. The heater doesn't make any noise or turn on. Checked the circuit breaker and fuse, both OK.
Have a call into a local Dometic Rep, but, naturally it's the beginning of a holiday weekend.

Does anyone know if disconnecting the batteries for the storage period might have anything to do with this ??

Any thoughts or suggestions ????

jerry
jpf is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2007, 10:40 AM   #2
Ozz
Montana Master
 
Join Date: Jul 2006
Location: K.C.
Posts: 11,731
M.O.C. #5980
This is a common, (hopefully) simple one to fix. The fan motor is just stuck in place a little, it hasn't much oomph to start itself. Either a wasp's nest or just a stuck motor is easy to remedy, just uncover the A/C unit and spin the fan by hand, THEN turn it on, it should run for you.
Ozz
Ozz is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2007, 12:56 PM   #3
jpf
Montana Fan
 
Join Date: Mar 2005
Location: Sioux Falls
Posts: 163
M.O.C. #3393
Thanks OZZ,

That did the trick, AC now works.

Couldn't check the heater operation as its over 90 here and the unit wouldn't come on. Will check it early in the AM when its cooler

jerry

jpf is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2007, 01:35 PM   #4
Ozz
Montana Master
 
Join Date: Jul 2006
Location: K.C.
Posts: 11,731
M.O.C. #5980
Yea, the heater is an electric element, it should work fine.
Glad you are up and working.
Ozz is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2007, 03:27 AM   #5
jsmitfl
Montana Master
 
Join Date: Jun 2004
Location: Victor
Posts: 863
M.O.C. #1709
Send a message via MSN to jsmitfl
Thats what was wrong with mine back in Dec. Mud dobbers had a nest in the fan.
jsmitfl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Okay! Everything is working - osofine General Discussions about our Montanas 10 01-12-2008 01:24 PM
A/C not working happy campers Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 10 05-27-2007 03:29 PM
Air Conditioner fan not working smoothies Montana Problems, Problem Solving & Technical Help 1 04-20-2006 04:43 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Montana RV, Keystone RV Company or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.