Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum

Montana Owners Club - Keystone Montana 5th Wheel Forum (http://www.montanaowners.com/forums/index.php)
-   2019 Annual North American Fall Rally (http://www.montanaowners.com/forums/forumdisplay.php?f=351)
-   -   Toilet issue (http://www.montanaowners.com/forums/showthread.php?t=79090)

mchurch314 09-13-2019 11:46 AM

Toilet issue
 
Shortly after arriving at the rally my stock porcelain toilet began spray a fine mist outside of the bowl when you depress the foot pedal completely (and before y'all wise crackers comment, no I don't like bidet's. lol) Anyway, I have a water pressure regulator set at 58 PSI so I don't think that's the issue. The Keystone guys looked at it and scratched their heads. They suggested that I see if anyone else is having this problem. Anyone????

PNW Fireguy 09-13-2019 11:48 AM

Not having that problem. My water pressure is set the same. I do not however have the oem Thetford insalled any longer.

1retired06 09-13-2019 02:27 PM

Both thetford toilets in our 2015 have operated without issue to include five six month snowbird seasons. As soon as I see a problem will go to Dometics however, as I did in two of our previous rigs. Your issue is odd, hopefully someone will have experienced the same thing.

DQDick 09-13-2019 06:53 PM

No experience with that one, but have had the flush mechanisim explode and the bowl seals repeated leak until each new montana's toilet was replaced with a Dometic.

Texan 09-13-2019 08:11 PM

Since it is coming from the toilet then just replace the toilet with a Dometic 310 or 320. It would have to be coming from the toilet because there is water pressure in the line always so the line isn't the problem since it sprays only when you flush. Don't wait till you get out of bed in the middle of the night and put your feet on a wet floor. Toilets can and will flood a rv. Maybe you are getting a warning that some didn't get.Good luck.

TennTom 09-14-2019 07:42 AM

Stock head and no regulator, no issue. Only a year old and will be replacing with a 320 soon, but no issue here at the fairground.

prndl 09-14-2019 12:12 PM

I replaced mine with a Dometic 320 and the flush valve still failed. Leaked when the pedal was depressed for flush or fill.

caroldee2735 09-18-2019 02:39 PM

I have had the same problem. The head thing that sprays the water out had been turned a little , maybe during cleaning, causing one of the sprays to spray out on one side. The spray head has some wiggle to it so I wiggled it a little until neither side sprayed out. Also , I push lightly at first flush.

mchurch314 09-19-2019 10:33 AM

Thanks all, for the responses.


All times are GMT -6. The time now is 11:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.